Kinderopvang Heyendael


Vraagbaak

Waarom kiezen ouders voor Kinderopvang Heyendael?

- Pedagogisch medewerkers weten feilloos je kind te karakteriseren met 6 woorden die ze benoemen in oudergesprekken, ze kennen je kind écht, zijn heel goed in staat
gedrag te interpreteren.
- Mooie binnen- en buitenruimte, grote tuinen, veel naar buiten
- Ligging: nabijheid park Brakkenstein
- Nabijheid, als medewerker van Radboud Universiteit , Radboudumc en HAN is je kind bij Kinderopvang Heyendael vlakbij. Mocht er iets zijn dan ben je er zo!

Kortom, een goede keuze voor alle ouders die professionele en betrokken kinderopvang zoeken in de nabijheid van de campus.

Activiteiten peuters

Met de intocht van Sinterklaas zijn we in de peutergroepen begonnen aan het thema voor de komende weken. Verjaardagen, afscheidsfeestjes, maar natuurlijk ook het Sinterklaasfeest en de Kerstvieringen hebben ons geïnspireerd om nu dit thema te kiezen.
We hebben al verschillende activiteiten bedacht die te maken hebben met de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals pepernoten tellen, cadeautjes inpakken (groot en klein), pietengym, het kerstverhaal spelen,
poppenkast en natuurlijk boekjes lezen en liedjes zingen die over deze winterfeesten gaan.
De peuters vieren op donderdag 30 november en maandag 4 december Sinterklaas.

Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Radboudumc te Nijmegen. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Radboudumc gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.
Bureau Méteau heeft dit jaar voor het Radboudumc de volgende uitgaven verzorgt: Het BeterBoek over Bloedprikken, Het BeterBoek over Gezond eten en bewegen en Het BeterBoek opnameboek voor kinderen van 2-6 jaar "kleurt mijn opname"

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Ook wij zullen deze week aandacht besteden aan Kinderboekenweek. De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

Dag van de leidster - 21 september 2017

Onze leiders en leidsters hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit veel gezinnen. Die taak pakken ze meer dan serieus op en wordt gekenmerkt door een enorme betrokkenheid en een grote flexibiliteit. Het kind staat voor hen op de eerste plaats. Elke 3e donderdag van september worden zij in het zonnetje gezet door zowel ouders als werkgever. Een blijk van waardering......

Naar school

Op deze laatste dag voor de zomervakantie gonst het op Heyendael van de peuters die afscheid nemen. Na de vakantie gaan ze naar school, wat een mijlpaal!
Ook voor een aantal ouders is het bijzondere dag: hun jongste is toe aan de basisschool en dat betekent dat ook zij afscheid nemen van Heyendael. We wensen onze 4 -jarige peuters een goede start op school en bedanken hun ouders voor het in ons gestelde vertrouwen.

Zomerfeest 2017

Zomerfeest Kinderopvang Heyendael

Ons jaarlijks zomerfeest komt eraan. Op 7 juli is het zover. Alle kinderen van Kinderopvang Heyendael zijn met hun ouders, broertjes/zusjes, opa's en oma's van harte welkom. Een middag waarbij de kinderen zelf fruitspiesjes kunnen maken, er komt een bellenblaas act, schmincken, ijsjes, een hapje en een drankje voor iedereen en bovendien het jaarlijkse bezoek van schapen, cavia's en nog veel meer. Kortom, een dolle beestenboel in onze mooie tuinen! Samen maken we er een leuk feest van.

Dag van de groene kinderopvang 16 mei 2017

Jaarlijks de derde dinsdag in mei. Ook wij doen daar aan mee en zullen extra aandacht besteden aan 'groen' op onze locaties. Op deze manier willen we de kinderen nog eens extra laten zien hoe leuk en belangrijk het is om buiten te spelen in de natuur. Om hen kennis te laten maken met alles wat daar te zien en te doen is. Onze mooie tuinen en aangrenzende Park Brakkenstein zijn geweldige locaties voor diverse activiteiten waarbij de kinderen kunnen genieten van al het moois dat de natuur ons kan bieden.

Week van het Jonge Kind 10-15 april 2017

Week van het Jonge Kind, 10-15 april 2017
In het kader van de ‘Week van het Jonge Kind’ zal Kinderopvang Heyendael een aantal activiteiten organiseren.
Voor deze week hebben wij een per dag een thema bedacht voor beide locaties met op vrijdag als afsluiting ‘PAASEIEREN ZOEKEN’ voor alle kinderen van Kinderopvang Heyendael.

MUSIC MONDAY - Muzikale maandag - alles over muziek: zingen, muziek maken, ritmes, spelletjes, etc. onder begeleiding van Ilse Tonn (gitaar)
PICKNICK TUESDAY- Picknick dinsdag - beide locaties hebben een gezamenlijke picknick in Park Brakkenstein (bij slecht weer in de hal).
WORK TOGETHER WEDNESDAY - Samenwerken op woensdag – samen een grote tekening maken op papier – denk hierbij aan tekenen, plakken met behulp van allerlei materialen zoals krijt, verf, wasco, lapjes stof, noem het maar op.
JUMPING THURSDAY - Bewegen op donderdag - in de tuin bewegen op muziek onder leiding van de Kikkersprong.
FAMILY FRIDAY - Familie vrijdag
PAASEIEREN ZOEKEN - UITNODIGING
We sluiten de ‘Week van het Jonge Kind’ af met een leuke zoektocht in onze tuin naar de zelf beschilderde paaseieren voor alle kinderen van Kinderopvang Heyendael.
Vandaag zijn dan ook (groot)ouders, broertjes en zusjes van alle kinderen welkom. Tevens zullen wij dan de tekeningen presenteren die op woensdag gemaakt zijn. Uiteraard kunnen de kinderen heerlijk een uurtje spelen in de tuin.
Aanvang: 15:30 tot 17:00
Samen met de kinderen hopen we op een leuke week vol met activiteiten gericht op het JONGE KIND

Week tegen Kindermishandeling

Kijk niet weg bij een vermoeden van kindermishandeling.
Wil je advies of hulp? Bel met Veilig Thuis op 0800 2000. Dat kan ook anoniem.

Pagina's