Kinderopvang Heyendael


Buiten spelen en slapen

Kinderopvang Heyendael hecht aan buiten zijn. Het is goed voor de senso-motorische ontwikkeling en gezond voor kinderen om buiten indrukken op te doen, te spelen en te bewegen. Alle kinderen gaan elke dag naar buiten spelen in één van onze grote tuinen waarbij wij ook regelmatig het aangrenzende Park Brakkenstein bezoeken met diverse ontdekkingstochten.

Voor de baby's bestaat de mogelijkheid om buiten te slapen in speciale buiten-babybedjes. Ook slechte slapers slapen buiten als een roosje.
Wij beschikken over een groot aantal buitenbedjes welke het gehele jaar door gebruikt worden. Lekker in de frisse buitenlucht, met aan de temperatuur aangepaste kleding gedurende het hele jaar.. De kinderen slapen in een zomer of winterslaapzaak. Net als in de wandelwagen worden kinderen bij koud weer extra ingepakt, zodat ze het niet koud krijgen! Ook in de 'koudere' landen, zoals in Scandinavië, slapen veel baby's buiten. Buiten slapen zou goed zijn voor de gezondheid van de baby’s. Het is goed voor de longen en buiten maken de kinderen vitamine D aan, wat goed is voor hun weerstand. Het buiten slapen is veilig want de 'huisjes' staan altijd in het zicht en op hoorbare afstand van de groepsleiding.

Meer lezen: Zes vragen en antwoorden over buiten slapen